Reklame
Ashburn: Kvindelig pensionist blev forsøgt overfaldet på vej ud mod sin bil. Men en overraskende handling skræmte overfaldsmanden og jog ham på flugt
Rachel Manfield | For 7 dage siden

Efter at have set en stigning i overfald mod pensionister, anmoder politiet nu ældre borgere om altid at have en lille sikkerhedsanordning med sig på tur, som nemt kan benyttes mod mulige overfaldsmænd.

Det var egentlig en ganske almindelig dag i Netto for 76 årige Lisbeth Møller, fra Ashburn… lige indtil det hele tog en voldsom drejning.

Hun havde lige forladt butikken med hænderne fulde af bæreposer og var på vej hen mod sin bil på parkeringspladsen, da det utænkelige skete.

“Jeg var egentlig ikke parkeret særligt langt væk. Jeg skulle vel gå mindre end 30 sekunder, fra butikken og hen til bilen" konstaterer hun, “men jeg havde på en måde følelsen af, at jeg blev overvåget."

Lige da hun var ved at låse bilen op, kom en mand løbende og passede hende op bagfra og forsøgte at tage fat i hende.

"Han sagde ‘vær stille og giv mig din pung!' mens han forsøgte at rive håndtasken ud af hånden på mig. Jeg var i chok. Men heldigvis kom jeg i tanker om, at jeg havde min personlige alarm, SafeSound, på min min pung, og eftersom jeg simpelthen var for bange til at råbe om hjælp, rakte jeg i stedet hurtigt ned efter alarmen og trak i stiften."

“Min personlige SafeSound alarm begyndte at skrige med det samme. Og her mener jeg virkelig, at den begyndte at SKRIGE. Han vidste slet ikke hvad han skulle stille op! Han frøs i et sekund og forsvandt så med det samme, hurtigere end en skræmt hund! Folk hørte alarmen og begyndte at råbe op og komme over til mig for at hjælpe. De sagde alle sammen, at det var den personlige SafeSound alarm, som gjorde dem opmærksomme på situationen.”

Mens Lisbeth var heldig med at have en personlig SafeSound alarm på sig, slap andre knapt så godt fra overfaldene...

I July måned alene, har politiet rapporteret en dramatisk forøgelse i angreb rettet mod ældre borgere, hvoraf mange har lidt alvorlige skader og økonomiske tab.

“Denne nye tendens med målrettet at gå efter ældre mennesker er dybt foruroligende, men det er en brutal virkelighed, som vi simpelthen er nødt til at se i øjnene. Det er bydende nødvendigt at vores ældre borgere er beredte og kan forsvare sig ved at have en personlig SafeSound alarm på sig."

Efter sit eget overfald, købte Lisbeth den personlige SafeSound alarm til sine søstre, døtre, børnebørn og alle sine venner. Folk sætter den ofte fast på deres pung, nøgler eller rygsæk.

“Efter mit overfald, købte jeg øjeblikkeligt 10 personlige SafeSound alarmer mere til alle mine venner og min familie. Nu ved jeg, at alle de mennesker jeg holder nær, vil være sikre."

Hvad er en personlig SafeSound alarm helt teknisk?

Den personlige SafeSound alarm er en sikkerhedsanordning, som er i stand til at skabe en 125 decibel høj lyd, som skaber opmærksomhed og skræmmer potentielle overfaldsmænd væk. Hvis man skal sammenligne lyden med noget, så svarer det til larmen fra en af militærets jetfly, når den letter.

Den er så nem at bruge. I stedet for en knap, som så nemt vil kunne blive trykket ned ved et tilfælde, så benytter SafeSound sig af en stift, der kan trækkes i. Når den er trukket, vil enheden udsende sin sønderrivende lyd i op til 30 sammenhængende minutter, eller indtil at stiften sættes i igen.

Den kan bruges igen og igen, og den kan nemt sættes fast på punge, nøgler og rygsække. Den er også så tilpas lille, at den kan være i din lomme. Men effekten er stadig enorm.

Skabt på baggrund af en tragisk hændelse

Paul Davidson, den amerikanske mand bag den personlige SafeSound alarm, kender alt for godt til den situation, som Lisbeth befandt sig i.

“Jeg vil aldre glemme det øjeblik, hvor jeg tog telefonen og hørte nyheden,” siger Paul.

Pauls egen datter Michelle var lige blevet student og havde planlagt at feste med nogle veninder og venner på den lokale restaurant. Da hun var sent på den, skrev hun til vennerne, at de bare skulle finde et bord og gå ind, så ville hun komme, så hurtigt som muligt.

Men hun dukkede aldrig op.

Et godt stykke tid inde i middagen forsøgte hendes venner at ringe til hende, men Michelle svarede ikke. Efter en times venten, var de klar over, at noget var galt. Det virkede helt usandsynligt, at Michelle sådan uden videre bare droppede en aftale. De ringede derfor til politiet, som kort efter påbegyndte efterforskningen.

Michelles pung blev fundet på parkeringspladsen. Den dag i dag har ingen endnu hørt fra hende.

“Jeg beder hver dag for at Michelle vender tilbage,”siger Paul Davidson, “Og jeg håber ikke at nogen forældre nogensinde skal opleve det, vi har været igennem. Michelle er selve inspirationen for den personlige SafeSound alarm.”

Efter Michelles forsvinden, begyndte Paul at efterforske omstændighederne i forbindelse med Michelles forsvinden.

“Politiet siger, at den absolut største årsag til at kidnapninger lykkes, er fordi offeret ikke formår at lave larm,” siger 52-årige Davidson. “Kidnapperen forsøger altid at dække offerets mund. For offerets mulighed for at skabe larm er absolut afgørende."

Da Paul hørte om disse forhold fik han idéen til at skabe den personlige SafeSound alarm.

“Jeg havde to store fokusområder,” siger Paul. “At gøre den så tilgængelig og larmende som overhovedet muligt.”

Men Paul Davidson håber, at den bliver mere end blot en anordning, som forhindrer kidnapninger. Han vil gerne hjælpe med at stoppe alle former for kriminalitet.

“Den kan bruges i så mange forskellige situationer," siger han. “Forældre kan give den til sine børn som en ekstra beskyttelse. Teenagere kan bruge den, så de kan føle sig mere sikre, når de går hjem alene. Kvinder kan have den på sig, når de er i parkeringshallen sent om aftenen. Min mor på 78 år har den med sig i tilfælde af, at hun falder og har brug for at tilkalde andres opmærksomhed for at få hjælp. Jeg ville bare sådan ønske, at jeg havde tænkt på den noget tidligere…"

Lisbeths historie er noget Paul Davidson hører om nærmest hver dag—hvordan hans personlige SafeSound alarm enhed var i stand til at hjælpe en person i nød.

“Men jeg bliver ALDRIG træt af at høre de historier," siger han med et smil.

Politiet anbefaler

Politiet har anbefalet den personlige SafeSound alarm siden den kom på markedet, og der er ved at komme godt gang i salget.

Faktisk har SafeSound siden sin lancering hele tiden skiftet mellem at være PÅ LAGER til at være UDSOLGT nærmest hver, hveranden uge...

Og den har tilmed fået sig tusinder af loyale følgere overalt i verden...

SafeSound har hurtigt oparbejdet en loyal følgerskare med over 7000 5-stjernede anmeldelser. Her er hvad folk siger:
C
Clara R. Bekræftet køber
10/2/20
Jeg besluttede mig for at bestille disse til mine døtre og mig selv som en slags sikkerhedsforanstaltning til os. Jeg arbejder om aftenen og går tit ud alene, så det er rart at have den her i mit nøglebundt i tilfælde af at noget skulle gå galt! Jeg gav de to andre til mine døtre, så de også kan sende en overfaldsmand på flugt. De har en utrolig høj lyd og de er nemme at tænde og slukke! Ingen af os har skullet bruge dem endnu, heldigvis, men da vi testede dem hjemme i huset, måtte min yngste søn holde sig for ørerne, da han simpelthen syntes, at det var for højt!
K
Katja M. Bekræftet køber
10/7/20
Godt produkt, god størrelse, og dejlig højlydt. Den her lille ting har givet mig ro i sindet.
P
Peter B. Bekræftet køber
10/11/20
Købte dem her til min nye kone. De er VIRKELIG højlydte og jeg var imponeret. Hun satte en på ydersiden af sin taske og en i sit nøglebundt. De er ret små - omkring 7 cm lange og meget lette.
Jeg ville gerne have en fagmands bedømmelse af effekten af SafeSound, så jeg talte med vicepolitidirektør Peter Magnussen. Her er hans udlægning:
“Den personlige SafeSound alarm har isoleret set hjulpet hundredevis af mennesker overalt i landet. Og der er virkelig brug for den nu, mere end nogensinde. Voldelig kriminalitet er steget i 2022, især i den seneste måned. Men efter at have gennemlæst hundredevis af rapporter i år, har jeg bemærket en positiv tendens. I de tilfælde hvor den personlige SafeSound alarm blev benyttet, har ofrene oftest ikke lidt skade.”
- Peter Magnussen, Vicepolitidirektør
Min egen personlige oplevelse med den personlige SafeSound alarm...

Jeg var til en Kvinder Mod Vold-konference, da jeg første gang lærte om denne nye sikkerhedsanordning. Der blev givet os en demonstration på selv konferencen, hvori vi blev advaret og bedt om at holde os for ørerne. Så blev stiften trukket ud…

Det var ufatteligt. Det var en udendørs konference, men det føltes stadig som om hele området og luften blev overdøvet af larmen. Det var dér meget nemt at forestille sig, hvordan den her ting kan skræmme en overfaldsmand væk og skabe opmærksomhed. Det var ganske enkelt den højeste lyd, jeg nogensinde har hørt.

Efter et par sekunder faldt der igen ro over konferencen, da stiften blev genindsat, hvilket stoppede lyden.

Senere på konferencen fik jeg muligheden for at nærstudere den på tæt hold. Jeg var imponeret over kvaliteten… den virkede så solid i hånden og det var tydeligt, at den ikke var lavet af noget billigt eller dårligt materiale, som ville gå i stykker, hvis man tabte den. Og stiften var stor nok til aldrig at kunne overses eller forsvinde. Selv i en panisk situation ville man kunne få fat i den og trække den.

Derudover fik jeg at vide, at batteriet varer i mere end 3 måneder, og endda medregnet, at man trækker stiften 100 gange i den tidsperiode. Det kan man ikke andet end være tilfreds med.

En fagmand på en af standene var så sød at give mig en SafeSound i gave, som jeg senere gav videre til min mor, da hun er så tilpas gammel, at hun kan bruge den, hvis hun skulle falde og dermed have brug for at tilkalde hjælp ved at skabe opmærksomhed via den høje lyd.

Hvor meget koster den? (Og er den pengene værd?)

SafeSound sælges lige nu online for 245 kroner for 2 enheder. Der gives endnu større rabat, hvis man køber i større mængder, hvilket jeg tror en del forældre vil gøre.

Selvom den personlige SafeSound alarm oprindeligt blev skabt for at beskytte unge piger og børn, så vælter der nu masser af bestillinger ind fra ældre overalt i verden, og det er hurtigt ved at blive den mest populære gaveidé i 2022.

Hvad angår værdi, så er den helt igennem pengene værd. Alene det at jeg nu ved, at min mor kan få hjælp, hvis hun falder, at min datter er beskyttet på vej hjem fra skole, har givet mig en helt anden sindsro, som man nærmest ikke engang kan prissættes. Det er uvurderligt.

OPDATERING
For at hjælpe og beskytte ældre mennesker er der nu en helt særlig senior-rabat på 50% af prisen for Danmark, der ønsker at købe den personlige SafeSound alarm. Men skynd dig, grundet ekstremt stor efterspørgsel er SafeSound alarmen allerede blevet solgt i over 1,5 millioner eksemplarer og den er snart tæt på at være udsolgt.

Klik på den grønne knap for at se, om der stadig er nogle tilgængelige på lager

Anvend rabat & tjek tilgængelighed >>

9 Comments

Roxi Overo · Tyler, Texas
Kan alarmen bruges igen eller er det kun en engangs-alarm?
7 DAYS AGO · · Reply · 84
Cheryl Rackers · Perry High School, Perry, GA
Du kan bruge den igen og igen, så mange gange du ønsker det. Du skal bare trække stiften ud af alarmen for at få den til at hyle, og bagefter sætte den i igen for at slukke den. Den er super nem at bruge. Jeg elsker den virkelig.
11 HOURS AGO · · Reply · 55
June Zukowski Spelman · Worcester State College
Købte 8 og gav dem til søstre, døtre, niecer og grandniecer og en til mig selv. De var allesammen utroligt glade for ‘sikkerheds’ gaven.
7 DAYS AGO · · Reply · 38
Mandy Simmons · Chicago, Illinois
Jeg må indrømme... at jeg går og har en blind tro på, at det aldrig vil ske for mig, men efter at have læst det her, besluttede jeg mig for at springe ud i det og jeg endte med at købe 5 personlige alarmer…en til mig selv, mens jeg har planer om at give de andre til min søster og nogle veninder.
6 DAYS AGO · · Reply · 32
Clay Matthew Pirtle · Home Depot
Min datter skulle på Universitetet i København, og jeg ville derfor gerne give hende en ekstra ting til personlig beskyttelse. Hun har en gammel peberspray, men som far er man jo bekymret uanset hvad. Så jeg købte den her SafeSound alarm og undrede mig over, om den overhovedet var højlydt. Det er den! Den har nærmest en håndgranat-lignende funktion, hvor man trækker i stiften for at udløse den. Stiften kræver et forholdsvist solidt ryk, hvilket samtidig sikrer, at den ikke vil gå af ved et tilfælde. Hvis du vælger at teste den indendørs - hvilket du sikkert gør - så vær klar på at sætte stiften hurtigt i igen, for den er ekstrem høj. Ideen er, at så snart du har trukket stiften ud, vil den fortsætte med at hyle højlydt og overfaldsmanden vil ikke være i stand til at slukke den selv. Jeg håber ikke, at min datter nogensinde får brug for den, men hvis hun gør, så er jeg overbevist om, at den her lille ting vil gøre sit arbejde og skræmme enhver overfaldsmand væk.
5 DAYS AGO · · Reply · 43
Brent Wallace · Alessandra Gallo Jewellery
For dem af jer, som endnu ikke rigtigt kan forestille jer, hvor høj lyden er, så følger her et par referencer, som man kan sammenligne det med:
Lyden af en tændt græsslåmaskine ligger på omkring 90 decibel.
Lyden af et trykluftsbor ligger på 100 decibel.
Lyden fra en live rockkoncert er på ca. 110 decibel.
Lyden af en tændt motorsav eller et tordenbrag er på ca 120 decibel.
Lyden af et lettende militært jetfly fra 15 meters afstand, er på ca 130 decibel.

150 decibel vil ødelægge dine trommehinder.

4 DAYS AGO · · Reply · 72
Gladys Sanford · Worcester State College
Jeg bestilte et dusin. Gav en til en medarbejder, få dage senere fik hun faktisk brug for den. Alarmen skræmte manden væk med det samme.
2 DAYS AGO · · Reply · 22
Wilma Kingsleigh · Indiana University Kokomo
Den her vil være perfekt til min mor! Hun er efterhånden oppe i årene (67 år gammel) og føler sig ikke altid sikker, når hun går rundt alene. Derudover kan hun altid bruge den til at tilkalde hjælpe, hvis hun skulle falde.
22 HOURS AGO · · Reply · 36
Paul Bryant · Ricky J
Fantastisk redskab! Det er samtidig en god idé ikke at gå rundt med hovedet begravet i sin mobiltelefon, hvis man går rundt i en mørk parkeringshal. Man er under alle omstændigheder nødt til at være lidt opmærksom på, hvad der foregår rundt omkring en.
14 HOURS AGO · · Reply · 18
Laura Sylvia · Los Angeles Lakers by Citizen Sports
Tak. Jeg køber helt sikkert en til mig selv og mine børn. Det er virkelig en gave sendt fra oven, tak!
6 HOURS AGO · · Reply · 24